همه چیز در مورد ریجکتی ویزای استارتاپ کانادا

  • January 28, 2023
  • admin
  • 1 min read

تو این مقاله از سری مقاله های وب سایت در مسیر استارتاپ ویزا میخوایم به بررسی تمامی ابعاد ریجیکتی های ویزای استارتاپ کانادا بپردازیم. این مقاله در بازه های زمانی متفاوت و با توجه به تغییر قوانین و اتفاقاتی که در طول سال ممکن است رخ دهد، اپدیت خواهد شد. سعی میکنیم این مقاله را هر سال حداقل دو بار آپدیت کنیم. خب همین اول بریم سراغ این قضیه که چی شد مقاله همه چیز در مورد ریجکتی ویزای استارتاپ کانادا خواستیم بنویسیم؟فقط یک نکته ی دیگه هم بگم و اون اینکه بخش اول این مقاله به نوعی مقدمه هست و یکجور تاریخ نگاری و برداشت شخصی و بخش دوم مقاله رو به صورت تخصصی تر به مبحث ریجکتی می پردازم. پس اگر حال نداری متن بخونی بخش اول رو بیخیال شو 🙂حدود دو ماه ( حدودا اواخر نوامبر ۲۰۲۲ ) پیش بود که کلی پرونده ی ایرانی ها رو به خصوص ورک پرمیت رو ریجکت کردن و هر شخصی هم که نوت آفیسر گرفت به احمقانه بودن این ریجیکتی ها بیشتر مطمئن می شدیم. و تو این مدت هم کلی از دوستان از ما مشاوره میگرفتن که چه کنیم یا چه نکنیم و کلی نگرانی و دغدغه و … همون روزهایی که به طرز عجیبی ریجکتی ها شروع شد ، توی گروه تلگرامی در مسیر استارتاپ ویزا توضیح دادیم که این روند غیر طبیعیه و احتمال میدیم که بیشتر دلایل سیاسی وجود داره تا دلایل دیگه. اما به عنوان منتور استارتاپ ویزا چند علت عمده رو در این مورد دخیل میدونم :

  1. خیزش مردم ایران و اتفاقاتی که دنیا رو به قبل و بعد از #مهسا_امینی در این خیزش تبدیل کرد به طوریکه دولت کانادا در ظاهر با مردم ایران بود و در باطن علنا هیچ کاری نمیکرد و این پارادوکس براش خیلی بد بود
  2. حجم بالای پرونده های فیک که از قبل روی دست اداره مهاجرت مونده بود. طبق امار رسمی حدود ۹۲ درصد از استارتاپ های ایرانی در سال ۲۰۲۱ ریجکت شدن! یعنی تعداد پرونده هایی که به دولت کانادا دروغ گفتن. به نظرتون کی دروغ گفته؟ جز وکیل و موسسه مهاجرتی کسی مگه میتونست وارد این بخش از بازار بشه؟
  3. مشکلات سیاسی بین ایران و ترکیه که در اوج خودش بود ( و هست ) و ازونجایی که پرونده های ایرانیان در آنکارا بررسی میشه احتمالا آفیسرها هم کمی سوگیری کرده باشن. و البته امیدوارم با اتفاقی که امروز برای سفارت آذربایجان افتاد و دولت ترکیه به شدت اونو محکوم کرد، دوباره این ( حدس ) رخ نده.
  4. ازونجایی که قطعا در هر خانواده ی ایرانی یک نفر وجود دارد که با سپاه در ارتباط است و یا در سپاه خدمت کرده است و همزمان نیز دولت های دنیا به صورت جدی با این قضیه در حال برخورد هستند، پس افراد اسنشیال احتمالا یک ارتباطاطی با اعضا سپاه دارن! مثلا ممکن است پسرخاله ی من سپاهی باشد و آفیسر به خاطر این ارتباط پرونده رو ریجکت کرده
  5. حجم بالای پناهجویان اوکراینی و افغانستانی باعث شد که دولت کانادا بیش از حد توان خود مهاجر پذیرفته باشد و به خاطر اینکه سلامت جامعه به خطر نیفتد و بتواند رضایت افراد را در سطح بالا نگه دارد برای همین ریجکتی زیاد شد تا زیرساخت های خود را توسعه دهد.
  6. افزایش بیسابقه ی قیمت خانه و اجاره ها که افزایش نارضایتی افراد جامعه را در پی داشت. ورود مهاجر بیشتر به منزله ی درخواست در این بخش بود.
  7. نا مشخص بودن وضعیت جنگ اوکراین و روسیه از یک طرف و اتفاقات سیاسی که در چین در حال رخ دادن است از طرف دیگر ( چین یکی از بزرگترین کشورهای صادر کننده به کانادا است و بیشترین مهاجر را دارد ) و رابطه ی چین و روسیه با ایران.
  8. حجم بالای پرونده های ورک پرمیت در اداره مهاجرت و تعداد کم بودن آفیسرها برای بررسی

به نظر شخصی بنده مجموع خیلی مسائلی که بخشی از آن را در بالا ذکر کردم باعث شد تا تعداد ریجکتی های ایران به شدت و به صورت چشمگیری افزایش پیدا کند.

با این مقدمه بریم سراغ بخش دوم

ریجکت شدن ویزای کانادا

ریجکت شدن ویزای کانادا به این معنا است که با درخواست اخذ ویزای شما موافقت نشده است. دلایل مختلفی برای ریجکت شدن ویزای کانادا وجود دارد. واقعیت این است که کانادا یکی از محبوب‌ترین مقاصد مهاجرتی است و جای تعجب ندارد که تعداد متقاضیان ویزای این کشور بالا باشد. یک واقعیت دیگر این است که اگر قرار باشد این کشور با تمام درخواست‌های اخذ ویزا موافقت کند دیگر جای سوزن انداختن در آن نخواهد بود! پس بدیهی است که بخواهد برخی از درخواست‌ها را رد کند. اما برای ریجکت کردن ویزا همیشه باشد دلیل وجود داشته باشد.

دلایل کلی ریجکتی ویزای کانادا

یکی از مهم‌ترین دلایل ریجکت شدن ویزای کانادا نقص پرونده ارسال شده است. در واقع پرونده شما باید نشان دهد که شما قصد ندارید برای همیشه در این کشور بمانید و اگر در اثبات هدف ترک کانادا موفق عمل نکردید، درخواست شما رد خواهد شد.  خب این چیزیست که وکلا به شما میگویند! اما واقعیت چیز دیگریست. بیاید کمی عمیقتر به مبحث استارتاپ بنگریم. شما یک ایده ای را با سرمایه ی شخصی میخواهید در کشور دیگری لانچ کنید. فرض کنیم شما موفق شدید در سال دوم مالی به نقطه ی صفر برسید و از سال چهارم مالی به درامد بالای ۱ میلیون دلار. این اعداد نه تنها کم است که از نظر استاندارد جهانی و حتی انیکیوباتورها که شما را ارزیابی میکنند به شدت به دور از واقعیت و شما باید خیلی بیشتر درآمد کسب کنید! پس فرض اول را به شدت کمتر از چیزی که باید باشد در نظر میگیریم. خب شما در سال پنجم حدود دو میلیون دلار درامد دارید و کلی هم مالیات دادید ! کلی هم اشتغال زایی کردید و کلی چیز خوب دیگه. آیا شما نیاز دارید که اثبات کنید حالا که رشد کردم برگردم کشورم!؟؟؟ تای برگشت اصلا برای استارتاپ نیست! حتی اگر در نوت آفیسر شما این مورد بود با همین یک مورد میتوانید بروید دادگاه و موفق شوید! این از مواردی است که حاضرم با تمامی وکلا و موسسات مهاجرتی سر میز بنشینم و صحبت کنم. ولی نه در اتاق بسته که رو در روی تمام مخاطبانشان..

دلایل ریجکتی ویزای ورک پرمیت استارتاپ

به نظر شخصی و با توجه به تجربیات این چند سال و مطالعه ی دقیق قانون دولت ، میتوانم دلایل زیر را به عنوان دلایل ریجکت شدن ویزای ورک پرمیت یا همان اجازه کار موقت استارتاپ ویزا ، مطرح کنم.

  • کم بودن تمکن مالی
  • ارائه دروغ و به دور از واقعیت مستندات
  • جعل اسنادی که در ظاهر قابل ردگیری نیستن! چون کانادا در ایران سفارت ندارد!
  • خریدن نامه از سازمان های حمایت کننده. در مقاله ای جدا و مفصل این مورد را توضیح خواهم داد
  • مشکلات فردی
  • کامل و دقیق پر نکردن فایل های الزامی و اختیاری که اصلا نیازی به وکیل ندارید. کافیست سایت اداره مهاجرت و راهنمای ان را به صورت دقیق مطالعه کنید و طبق همان تکمیل کنید
  • و در آخر ،بدشانسی. مثل همین داستان دو ماه پیش که با کورت قطعا قطعا برطرف خواهد شد.

دلایل ریجکتی اقامت دائم استارتاپ کانادا

فقط دو دلیل وجود دارد که پی آر یا همان اقامت دائم شما ریجکت می شود

  1. فیک بودن پروژه که آفیسر بعد از یک یا دوسال به آن گیر خواهد داد
  2. مشکل ساز بودن یکی از اعضا اسنشیال در خاک کانادا به نوعی که حداقل ۱۲ ساعت در زندان باشد. البته اگر اشتباه از طرف پلیس باشد مشکلی نیست ولی محکومیت قطعی که حداقل ۱۲ ساعت زندانی در پی داشته باشد کل اعضا را ریجکت خواهد کرد!

رفع ریجکتی ویزای کانادا

معمولا وقتی پرونده متقاضیان رد می‌شود، آنها بلافاصله به این فکر می‌کنند که مشکل پرونده آنها چه بوده است. اما باید بدانید که مشکل ریجکتی پرونده همیشه از طرف شما نیست! گاهی زمان محدود برای بررسی حجم زیادی از پرونده‌ها باعث می‌شود آفیسر در مورد پرونده شما اشتباه کند. شاید این موضوع را یک بدشانسی قلمداد کنید اما می‌توان خوشبینانه هم به این قضیه فکر کند. اگر علت ریجکتی ویزای شما اشتباه آفیسر باشد، می‌توانید درخواست تجدید نظر دهید. در این صورت شانس اخذ ویزا بالا خواهد بود چرا که مشکلی در پرونده وجود ندارد. همچنین، ریجکت شدن ویزای کانادا تاثیر منفی روی درخواست‌های بعدی نخواهد گذاشت.

نکته مهمی که درباره اقدامات پس از ریجکت شدن ویزا کانادا وجود دارد این است که در ارسال مجدد پرونده دقت زیادی به خرج دهید. اگر پرونده شما مجددا ریجکت شود سابقه خوبی در پرونده نخواهید داشت.

امکان رفع ریجکتی ویزای کانادا

مهم‌ترین سوال بسیاری از متقاضیان که درخواست آنها رد می‌شود این است که آیا امکان رفع ریجکتی ویزای کانادا و درخواست مجدد وجود دارد؟ آیا امکان درخواست مجدد وجود دارد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که معمولا امکان درخواست دوباره برای رفع ریجکتی ویزا وجود دارد، مگر اینکه در نامه ریجکتی عنوان شده باشد که امکان درخواست مجدد وجود ندارد. اگر یک تاریخ قانونی برای درخواست وجود دارد، مثلا تاریخ ویزای کاری شما تمام شده است، وقت کوتاهی برای درخواست مجدد خواهید داشت. پس حتما جزئیات نامه را برای بررسی ددلاین‌های مشخص شده بررسی کنید.

اقدامات پس از ریجکت شدن ویزای کانادا

قبل از هر گونه اقدام برای رفع ریجکتی ویزای کانادا باید ابتدا با کمک یک متخصص دلیل یا دلائل ریجکتی را بررسی کنید که البته با کمی سرچ در گوگل و فروم ها و گروه ها در ۹۹ درصد مواقع خودتان میتوانید راهنمای خودتان باشید. پس از این مرحله میتوان با چند روش برای رفع ریجکتی اقدام کرد.

اقدامات پس از ریجکت شدن ویزای کانادا عبارتند از:

  1.  درخواست مجدد ویزا پس از تقویت مدارک  : در این روش مدارک را تقویت میکنید. یعنی اگر مدرک بیشتر نیاز باشد به پرونده ضمیمه میکنید و اگر یک مدرک غیر قابل قبول ارائه شده که نتوانسته آفیسر را مجاب کند، یک مدرک کاملتر به جای آن ارائه میدهید. به عنوان مثال اگر آفیسر اشاره کرده است که استادی پلن شما او را متقاعد نکرده است، یک استادی پلن جدید و قوی ارائه داده و مدارک را دوباره ارسال میکنید. و یا اگر به تمکن مالی شما گیر داده باشد یکی کامل تر و معتبر تر برایش ارسال می کنید.
  2. درخواست بررسی مجدد پرونده (Trconsideration) : اگر مطمئن هستید که هیچ نقصی در پرونده وجود نداشته است، بدون تغییر در مدارک، درخواست بررسی مجدد پرونده را به اداره مهاجرت ارسال میکنید.
  3. اعتراض در دادگاه (court) : در این روش به دادگاه عالی کانادا شکایت میکنید که نحوه رسیدگی به پرونده ارسالی شما منصفانه نبوده است.

تفاوت بین عدم پذیرش و استرداد در ویزای ریجکت شده چیست؟

تشخیص بین‌عدم پذیرش (refusal) و یا استرداد (return) ویزای ریجکت شده اهمیت زیادی دارد. عدم پذیرش به دلایلی مانند عدم اثبات تمکن مالی، اثبات هدف سفر، دلایل پزشکی، امنیتی یا کیفری اتفاق می‌افتد. از طرف دیگر، استرداد (return) ویزا ممکن است در نتیجه فقدان و یا نادرست بودن اسناد و مدارک یا فراموش کردن امضای فرم‌های مورد نیاز باشد.

همچنین اگر ظرفیت پذیرش برنامه‌ای که برای آن درخواست داده اید، تکمیل شده باشد ممکن است درخواست شما برگردانده شود. با این حال، اگر درخواست شما برای اخذ ویزا برگردانده شده است، می‌توانید با اصلاح اشتباهات و نواقص، مجددا برای دریافت ویزا اقدام کنید.

در صورت ریجکتی ویزای کانادا، باید قبل از اقدام مجدد، قوانین و پروتکل‌های موجود در این زمینه را بررسی ، همه اشتباهات را اصلاح و هرگونه اطلاعاتی را که ممکن است منجر به افزایش شانس موفقیت شما شود، به پرونده‌ اضافه کنید. همانطور که گفتیم اگر مطمئن هستید که در درخواست اولیه شما کمی و کاستی وجود نداشته و آفیسر ویزا اشتباه کرده است، می‌توانید درخواست تجدید نظر دهید.

نوت آفیسر چیست؟

همانطور که گفتیم اولین قدم برای رفع ریجکتی ویزای کانادا این است که دلیل آن را بدانید. اما ممکن است این دلایل به طور واضح در نامه عنوان نشده باشند. برای بررسی دقیق دلایل ریجکتی ویزای کانادا باید درخواست نوت آفیسر بدهید. این درخواست باید توسط فردی که شهروند کانادا است به نمایندگی از شما انجام شود. نوت آفیسر یک گزارش 30 تا 50 صفحه‌ای است که روند بررسی پرونده ویزا را به طور کامل نشان می‌دهد. مدت زمان دریافت نوت آفیسر بعد از درخواست آن بین 30 تا 40 روز کاری است.

مزایای دریافت نوت آفیسر

مزایای دریافت نوت آفیسر این است که اگر آفیسر در بررسی پرونده دچار اشتباه شده است یا دلایلی که عنوان کرده مربوط به شخص شما نبوده است، برای شما مشخص می‌شود و می‌توانید بر اساس آن اقدامات بعدی را انجام دهید. برای مثال ممکن است در نامه ریجکتی عنوان شده باشد که درخواست ویزا به دلیل عدم سابقه کافی سفر رد شده، در حالی که شما به حوزه شینگن سفر کرده‌اید و تنها مدارک کافی ارائه نداده‌اید. دانستن این جزئیات در نوت آفیسر به رفع ابهام پرونده کمک زیادی می‌کند.

همچنین اگر از شما مدارک اضافه خواسته شده می‌توانید از دلایل آن اطلاع داشته باشید. توجه داشته باشید که:

  • دریافت نوت آفیسر همیشه الزامی نیست.
  • کسانی که به پرونده دسترسی ندارند می‌توانند با گرفتن نوت آفیسر رفع نواقص کرده و مجددا اپلای کنند.
  • تنها کسی که مقیم کانادا است می‌تواند برای آن درخواست دهد.

بهترین روش برای رفع ریجکتی ویزای کانادا کدام است؟

با توجه به توضیحاتی که تا اینجا ارائه دادیم، احتمالا خودتان متوجه شدهاید که اصلا نمیتوان یک روش عالی برای رفع ریجکتی تمام ویزاها پیشنهاد کرد. برای رفع ریجکتی، هر پرونده باید به صورت دقیق توسط کارشناسان بررسی شود تا یک تصمیم درست درباره آن گرفته شود. اگر خشت اول را درست بگذارید، یعنی مدارک کافی و درست ارائه دهید، نگران ریجکتی و حتی دفعات آن نباشید.

آیا اعتراض به دادگاه واقعا نتیجه می دهد؟

آخرین راه حل برای رفع ریجکتی ویزای کانادا اعتراض به دادگاه عالی کانادا است. همانطور که در قسمت روشهای رفع ریجکتی ویزای تحصیلی اشاره کردیم، اعتراض به دادگاه زمانی نتیجه میدهد که از درستی و کامل بودن پرونده خود اطمینان داشته باشید. در اینصورت بر خلاف تصور بسیاری از افراد، اعتراض به دادگاه واقعا نتیجه میدهد.

مراحل اعتراض به دادگاه برای رفع ریجکتی ویزای کانادا

مراحل اعتراض به دادگاه از این قرار است:

  1.  leave : در این مرحله یک بررسی مختصر انجام میشود و در صورت نیاز مدارک بیشتر درخواست میشود. اگر نتوانید مدارک خواسته شده را ارائه دهید و یا از نظر دادگاه دلایل کافی برای اعتراض ندارید، پرونده کاملا بسته می شود. اما اگر دادگاه به شما اجازه دفاع بدهد، وارد مرحله بعد میشوید.
  2.  Settle : در این مرحله وکیل مستندات و دفاعیات را به دادگاه ارائه میدهد. اما امکان اضافه کردن مدارک یا اطلاعات دیگر وجود ندارد و فقط مدارک قبلی بررسی میشود. اگر دادگاه پیشنهاد ستل بدهد، دو گزینه دارید:
    1. الف. ستل را میپذیرید و ریجکتی رفع میشود. اما پرونده به حالت سابمیت در میآید. یعنی یک آفیسر دیگر باید در اداره مهاجرت دوباره آن را بررسی کند.
    2. ب. ستل را نمیپذیرید و وارد مرحله بعدی میشوید.
  3.  Hearing : در این مرحله باز هم اسناد دیگر ارائه میدهید تا ثابت کنید که رای آفیسر منصفانه و منطقی نبوده است. اگر نظر دادگاه منفی باشد، پرونده بسته میشود و اگر مثبت باشد، برای بررسی مجدد به اداره مهاجرت ارسال میشود. معمولا پروندههایی که از مرحله Hearing رای مثبت گرفتهاند، در بررسی بعدی هم نتیجه مثبت میگیرند.

مدت زمان اعلام ریجکتی سفارت کانادا

مدت زمان اعلام ریجکتی سفارت کانادا و همچنین مدت زمان اعلام موافقت با پرونده کاملا به نوع ویزای درخواستی بستگی دارد. در واقع، مدت زمان رسیدگی بسته به نوع ویزا، کشور مبدا و زمان درخواست متقاضی متفاوت است. در برخی موارد، به عنوان مثال زمانی که مدارک پرونده ناقص است، قبل از رسیدگی کامل، ریجکتی آن اعلام میشود.

اما در موارد دیگر ممکن است ریجکتی پس از پردازش کامل پرونده اعلام شود. برخی شرایط هم ممکن است روی مدت زمان رسیدگی به پرونده تاثیر بگذارد. برای مثال در زمان بیماری کرونا مدت زمان رسیدگی به پروندههای استارتاپ حدود ۴ ماه است . از آنجائیکه مدت زمان پردازش درخواستها ثابت نبوده و با توجه به عوامل مختلف تغییر میکند، برای آگاهی از متوسط زمان پردازش می‌توانید در زمان ارسال پرونده خود به سایت رسمی اداره مهاجرت مراجعه کنید.

بهترین زمان برای اقدام مجدد پس از ریجکتی ویزای کانادا

قانون مشخصی برای این کار وجود ندارد اما تجربه نشان داده است بهتر است زمانی برای درخواست مجدد اقدام کنید که علت اصلی ریجکتی را میدانید و کاملا آن را رفع کردهاید. البته چنانچه از مدارک خود اطمینان دارید و به عملکرد افسران معترض هستید، یک قانون مشخص برای زمان اقدام مجدد وجود دارد: اگر در زمان درخواست در خاک کانادا حضور دارید باید در مدت 15 روز و اگر بیرون از کانادا هستید، در مدت 60 روز اعتراض خود را ارائه دهید.

سود جوییهای اعتراض و رفع ریجکتی ویزای کانادا

متاسفانه در زمینه مهاجرت به کانادا و کشورهای دیگر، سو استفادههای زیادی از متقاضیان میشود. یکی از این موارد، رفع ریجکتی ویزا است. شرکتهای نا معتبر با وعدههای دروغ متقاضیان را فریب میدهند، به عنوان مثال میگویند رفع ریجکتی شیوه خاص دارد که تنها با صرف هزینه زیاد ممکن است. توجه داشته باشید که:

  1. رفع ریجکتی شیوه خاصی ندارد همانطور که قبلا هم تاکید کردیم، با رفع نواقص پرونده میتوانید درخواست خود را مجدد ارسال نمایید.
  2.  رفع ریجکتی مصاحبه ندارد! هیچ هزینهای برای دریافت زمان مصاحبه و شرکت در آن پرداخت نکنید. قرار نیست برای رفع ریجکتی با افسران مصاحبه داشته باشید.
  3.  گذر زمان تاثیری در افزایش شانس رفع ریجکتی ندارد! شما حتی یک ساعت بعد از اعلام ریجکتی هم میتوانید دوباره درخواست دهید و زمان هیچ گونه تاثیری در آن نخواهد داشت! اگر شرکتها مدتها شما را با این وعده منتظر نگه میدارند، بدانید قرار نیست کاری برایتان انجام دهند.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *